Τεστ κοπώσεως

Τι είναι

Το τεστ κοπώσεως είναι η εκτέλεση σωματικής άσκησης μαζί με την ηλεκτροκαρδιογραφική παρακολούθηση της καρδιάς, τόσο κατά την διάρκεια της άσκησης, όσο και κατόπιν αυτής. Λέγοντας άσκηση, εννοούμε το περπάτημα σε κυλιόμενο διάδρομο, στη διάρκεια της οποίας καταγράφεται η αρτηριακή πίεση, η καρδιακή συχνότητα και αξιολογούνται τα συμπτώματα τα οποία τυχόν αναφέρει ο ασθενής στη διάρκεια της εξέτασης.
Με τη δοκιμασία κοπώσεως καθορίζεται η λειτουργική ικανότητα ενός ατόμου στην άσκηση και αποτελεί την πρώτη εξέταση για τη διερεύνηση στεφανιαίας νόσου, δηλ. στενώσεων στις αρτηρίες της καρδιάς.

Προετοιμασία εξέτασης

Η προετοιμασία της εξέτασης είναι η ίδια τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες. Λίγες ημέρες πριν από την εκτέλεση της δοκιμασίας κόπωσης μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσετε την φαρμακευτική αγωγή σας, ανάλογα με τη συμβουλή του γιατρού σας.

Κατά την ώρα της εξέτασης θα πρέπει το στομάχι να είναι άδειο και τα ρούχα σας άνετα για περισσότερη ευκολία. Ο εξεταζόμενος ξεντύνεται από την μέση και πάνω, ξαπλώνει στο εξεταστικό κρεβάτι για να εφαρμοστούν τα ηλεκτρόδια και στην συνέχεια ανεβαίνει στον διάδρομο. Αν είναι άνδρας θα πρέπει να ξυριστεί στην περιοχή του στήθους όπου θα τοποθετηθούν τα ηλεκτρόδια, ώστε να εξασφαλίζεται καλή αγωγιμότητα με το δέρμα. Πριν, στην διάρκεια και μετά την εξέταση μετράται η αρτηριακή πίεση για να εξαχθούν τα ανάλογα συμπεράσματα από τον καρδιολόγο.

Κόστος – Τιμή

Για να μάθετε την τιμή για το τεστ κοπώσεως και να κλείσετε ραντεβού, επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο: 210-7483110

Fax: 210-7483189

Σεβαστείας 1 & Μιχαλακοπούλου 88Α

Email: prolipsismed@gmail.com

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!