Στατικό Σπινθηρογράφημα Νεφρών DMSA | Πρόληψις
245
page-template-default,page,page-id-245,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Στατικό Σπινθηρογράφημα Νεφρών DMSA

Στατικό Σπινθηρογράφημα Νεφρών Με Τεχνήτιο 99m DMSA

Σκοπός της εξέτασης είναι να μελετηθεί το λειτουργικό παρέγχυμα των νεφρών, να διερευνηθεί κατά πόσον υπάρχουν πυελονεφριτιδικές αλλοιώσεις μετά από επιβεβαιωμένα επεισόδια ουρολοίμωξης, ιδίως σε παιδιά. Επιπλέον, είναι δυνατόν να υπολογιστεί με ακρίβεια η λειτουργική συμμετοχή του κάθε νεφρού ξεχωριστά. Τέλος με την εξέταση παρέχονται πληροφορίες για έκτοπο νεφρό ή άλλες συγγενείς παθολογίες των νεφρών.

Πριν την εξέταση ουδεμία προετοιμασία απαιτείται.

Μικρή ποσότητα ραδιενεργού υλικού χορηγείται ενδοφλεβίως, ουσία η οποία καθηλώνεται μετά από τουλάχιστον 2,5 ώρες στο νεφρικό παρέγχυμα οπότε και απεικονίζεται.

Λήψη τροφής και υγρών το διάστημα της αναμονής είναι δυνατή αν χρειαστεί.

Παρενέργειες ή αλλεργίες δεν παρατηρούνται.

Η προσκόμιση προηγούμενων εξετάσεων, υπερηχογραφήματων, παλαιότερων σπινθηρογραφήματων  κλπ είναι επιθυμητή προς συνεκτίμηση και σύγκριση.

Συνιστάται η αποφυγήτης άμεσης επαφής με μικρά παιδιά και εγκυμονούσες γυναίκες για διάστημα περίπου 24 ωρών από την χορήγηση του ραδιοφαρμάκου.

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ!